У Києві відбувся другий Cashless Ukraine Summit, присвячений темі економічного розвитку

cashless18 травня за підтримки Національного банку України, Київської школи економіки та компанії Visa відбувся другий Cashless Ukraine Summit: “Економічний розвиток та чинники, що стимулюють зростання ринку”. Збираючи ключових гравців із різних сфер на одній платформі, Visa вже вдруге ініціює публічну дискусію для того, щоб обговорити актуальні питання сфери безготівкових розрахунків, чинники, що позитивно впливають чи навпаки ускладнюють подальший розвиток цієї сфери та запропонувати подальші кроки для всіх учасників ринку.

Спікерами на 2017 Cashless Ukraine Summit виступили представники Національного банку України, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, провідних українських банків, міжнародних організацій. У форматі трьох панельних дискусій, присвячених розвитку традиційних ринків, нових сегментів економіки, а також малого та середнього бізнесу, учасники саміту окреслили важливість стимулювання розвитку безготівкової інфраструктури та її ролі в економіці держави.

Запрошеними спікерами 2017 Cashless Ukraine Summit стали доцент кафедри економіки в Університеті Каліфорнії, Берклі, та молодий економіст № 1 у світ згідно з рейтингом RePEc, Юрій Городніченко із доповіддю “Як e-Commerce змінює ринки”, а також професор Варшавської школи економіки, колишній Голова Національного Банку Польщі та колишній Віце-Прем’єр Польщі, автор “шокової терапії”, Лежек Бальцерович із доповіддю на тему: “Системні сили, шоки та економічне зростання”.

2017 Cashless Ukraine Summit став частиною Ukraine Economy Week – серії заходів в рамках Щорічної Науково-дослідницької конференції Національного банку України у співпраці з Національним банком Польщі (Narodowy Bank Polski). У рамках Тижня відбулася низка відкритих заходів для широкої аудиторії, зокрема круглі столи, відкриті дискусії, зосереджені на різних аспектах економічного розвитку України та основних факторах економічного зростання, а також публічні лекції видатних вчених, лекторів Київської Школи Економіки та представників бізнесу .

“Cashless Ukraine Summit, започаткований Visa минулого року, покликаний стати площадкою для широкого суспільного обговорення нагальних питань розвитку електронних розрахунків за участі цілого кола експертів – регуляторів, представників банківського сектору, бізнесу, науковців та ЗМІ. Ми віримо, що прогрес в царині електронних платежів є однією з передумов стабільного розвитку української економіки на засадах прозорості та відкритості, запорукою зростання малого та середнього бізнесу, та загалом – важливим фактором інтегрування українського суспільства в європейську та глобальні фінансові спільноти. Цього року Cashless Ukraine Summit став інтегральною частиною Ukraine Economy Week, що відбувався за підтримки Національного Банку України, Київської Школи Економіки та Visa. Для нас це є свідченням важливості та своєчасності такого діалогу між бізнесом та державою з одного боку, та готовності всіх учасників ринку до рішучих кроків у цій сфері ”, – зазначив Дмитро Крепак, регіональний менеджер Visa в Україні, Грузії та Вірменії.

Залишити коментар