Журнал “МайбутнЄ” та Центр “Розвиток КСВ” провели круглий стіл на тему: “ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ ДЛЯ РОЗВИТКУ КРАЇНИ”

Журнал “МайбутнЄ” разом з Центром “Розвиток КСВ” провели круглий стіл на тему: “ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ ДЛЯ РОЗВИТКУ КРАЇНИ”. У заході прийняв участь Олег Дерев’янко, заступник Міністра освіти і науки України, керівник апарату, а також представники Незалежної асоціації банків України, Ліги Страхових організацій, Української Федерації Страхування, керівники компаній. Заслухали цікаві кейси з практики, а також домовились про створення робочої групи та об’єднання зусиль всіх стейкхолдерів.

Основні висновки: 1) дуже багато різні організації роблять з фінансової грамотності, але координація, а часто, співробітництво – відсутнє; 2) основні категорії – діти, а студенти, дорослі та пенсіонери – не часто є залученими в ці програми; 3) потрібне постійне дослідження з розвитку фінансової грамотності, оскільки Україна не входить до країн, серед яких проводяться глобальні дослідження. Ну і цікава інформація – серед тих країн, які займають високі місця в рейтингах фінансової грамотності, практично у всіх є національні стратегії з фінансової грамотності.

Отже, від слів – до справи. Наступна зустріч, де будемо обговорювати перший проект фінансової грамотності для студентів першого курсу, – 9 липня.